Voor het eerst een rieten dak? Wij beantwoorden de belangrijkste vragen

26 November, 2015 14:57

Wij krijgen veel vragen van mensen die voor het eerst een huis met rieten dak (willen) kopen. In deze blog gaan we in op een aantal van deze vragen. Echter kunnen de oude bewoners vaak veel vertellen over hun rieten dak. Vragen als: “wanneer is het dak gemaakt?” En “welk onderhoud is de afgelopen jaren gepleegd?” Zijn zeker vragen die gesteld mogen worden.

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Een goed onderhouden rieten dak gaat esthetisch minimaal 25 jaar mee, en technisch nog veel langer: we hebben rieten daken in onderhoud van meer dan 40 jaar oud!Vernieuwen rieten dak


Hoe zit het met onderhoud?

Hoe sneller een rieten dak kan drogen na een regenbui, hoe langer de levensduur. Hierbij gelden een steile hellingshoek, geen schaduw op het dak en een vrije ligging als meest ideale uitgangspunten. Met goed onderhoud kunnen we een mindere uitgangspositie compenseren. In ons onderhoudsschema kunt u zien wat er gedaan wordt.

 

Wanneer heeft het rieten dak onderhoud nodig?

Als de individuele stengels niet meer te onderscheiden zijn, of wanneer er  een boom onder de nok uit groeit, is het verstandig om onderhoud te laten plegen. Wanneer het rieten dak sneller achteruit gaat dan gewenst, heeft het te weinig onderhoud gehad. Vaak kunnen we dit voorkomen door regelmatig naar uw rieten kap te kijk en zo nodig onderhoud uit te voeren.

Mos op rieten dakWat kost een nieuw rieten dak op mijn woning?

Als het rieten dak versleten is dan komt de vraag omhoog wat het vervangen van het dak zal kosten. Om een goede indicatie te krijgen kunt u de prijscalculator invullen op onze site.

Door de Rietdekkerij mee te laten kijken, kunt u voorkomen dat er na aankoop van uw huis onverwachtse verrassingen zijn aan het rieten dak. Ook specifieke vragen met betrekking tot uw dak kunnen wij voor u beantwoorden. Heeft u vragen? Dan mag u altijd contact met ons opnemen.

< Herstellen van rieten daken Een cadeautje van de natuur: van riet tot dak >