Uw dak in professionele handen

De Rietdekkerij is uw betrokken partners voor een maatwerk nieuw rieten dak of voor onderhoud/vernieuwing van uw bestaande rieten dak. We vertalen uw specifieke wensen naar het dak van uw dromen; met natuurlijk altijd een vrijblijvende offerte waarin we uitleggen welke werkzaamheden tegen welke prijs worden uitgevoerd. Of het nu gaat om het vernieuwen van een bestaand rieten dak of om nieuwbouw; De Rietdekkerij is uw betrouwbare partner.

De rietdekkers van de Rietdekkerij

Fion Taylor en Ronald Veenendaal zijn de rietdekkers van De Rietdekkerij. Samen beschikken zij meer dan 35 jaar ervaring in het leggen van (nieuwe) rieten daken.

Fion Taylor

Al werkende leerde ik alle vaardigheden die nodig zijn om een goed rieten dak te kunnen maken. Na jarenlange ervaring als gediplomeerd rietdekker, besloot ik in 2003 zelfstandig het ambacht te gaan uitvoeren. Het werken met natuurlijke materialen in de buitenlucht in combinatie met het klantcontact, maakt iedere werkdag weer een uitdaging.

Ronald Veenendaal

Ik was 19 jaar toen ik als leerling rietdekker aan het werk ging. Het rietdekken is niet iets wat op een school te leren is, je moet dit ervaren om het te leren. Inmiddels ben ik ruim 14 jaar zelfstandig werkzaam als gediplomeerd rietdekker. Het is telkens weer een goed gevoel als we een woning van een prachtige rieten kap hebben voorzien.

Veelzijdig en betrouwbaar

Nieuwbouw - Steeds meer aannemers ontdekten de zeer goede prijs/kwaliteit verhouding van ons rietdekkersbedrijf. Door de steeds hogere eisen aan een rieten dak worden – zowel in technische als visuele afwerking – hebben we ons steeds beter te weten positioneren in de markt. Ook bij ‘moeilijke’ daken denken wij altijd in oplossingen en staan garant voor het goede afwerkingsniveau – daardoor weten de aannemers de weg naar ons rietdekkersbedrijf inmiddels eenvoudig te vinden.

In eigen beheer - Laat u een nieuwe woning bouwen en wilt u graag een rieten kap? Dan kunnen wij u optimaal faciliteren. Ervaring leerde ons dat we een rieten dak prima ‘in eigen beheer’ kunnen uitvoeren. Aan de hand van de tekening zijn we in staat een scherpe offerte uit te brengen en in goede samenwerking met de uitvoerend aannemer kunnen wij het ontbrekende stukje in de puzzel van uw droomhuis worden.

Bestaand rieten dak - Bij het vernieuwen van een bestaand rieten dak, nemen wij de werkzaamheden van a tot z aan; van het slopen van het bestaande dak tot het plaatsen van een dakvenster of dakkapel. Vaak zien we dat traditioneel gebonden rieten daken worden vervangen door rieten daken op een dichte ondergrond. Voor het leefklimaat in de woning - maar zeker ook voor de brandveiligheid - is dit een groot pluspunt. Ook voor het vervangen van bestaande rieten daken geldt dat De Rietdekkerij zowel kwalitatief als visueel tot de top van de Nederland behoort.