Ons rietdekkersbedrijf

Uw dak in professionele handen

U kunt ons rietdekkersbedrijf inschakelen voor het op maat opleveren van een nieuw rieten dak of voor onderhoud/vernieuwing van uw bestaande rieten dak. We vertalen uw wensen in het dak van uw dromen; met natuurlijk altijd een vrijblijvende offerte waarin we uitleggen welke werkzaamheden tegen welke prijs worden uitgevoerd. Of het nu gaat om het vernieuwen van een bestaand rieten dak of om nieuwbouw; De Rietdekkerij is uw betrouwbare partner.

Nieuwbouw

Steeds meer aannemers ontdekten de zeer goede prijs/kwaliteit verhouding van ons rietdekkersbedrijf. Door de steeds hogere eisen aan een rieten dak worden – zowel in technische als visuele afwerking – hebben we ons steeds beter te weten positioneren in de markt. Ook bij ‘moeilijke’ daken denken wij altijd in oplossingen en staan garant voor het goede afwerkingsniveau – daardoor weten de aannemers de weg naar ons rietdekkersbedrijf inmiddels eenvoudig te vinden.

Laat u een nieuwe woning bouwen en wilt u graag een rieten kap? Dan kunnen wij u optimaal faciliteren. Ervaring leerde ons dat we een rieten dak prima ‘in eigen beheer’ kunnen uitvoeren. Aan de hand van de tekening zijn we in staat een scherpe offerte uit te brengen en in goede samenwerking met de uitvoerend aannemer kunnen wij het ontbrekende stukje in de puzzel van uw droomhuis worden.

Bestaand rieten dak

Bij het vernieuwen van een bestaand rieten dak, nemen wij de werkzaamheden van a tot z aan; van het slopen van het bestaande dak tot het plaatsen van een dakvenster of dakkapel. Vaak zien we dat traditioneel gebonden rieten daken worden vervangen door rieten daken op een dichte ondergrond. Voor het leefklimaat in de woning - maar zeker ook voor de brandveiligheid - is dit een groot pluspunt.

Ook voor het vervangen van bestaande rieten daken geldt dat De Rietdekkerij zowel kwalitatief als visueel tot de top van de Nederland behoort.

De rietdekkers van de Rietdekkerij

Fion Taylor en Ronald Veenendaal zijn de rietdekkers van De Rietdekkerij. Samen beschikken zij meer dan 35 jaar ervaring in het leggen van (nieuwe) rieten daken.

Fion Taylor

Als klein kind zijnde vormde hij zijn passie voor rieten daken. Al snel wist hij dat het leggen en restaureren van rieten daken zijn beroep zou worden. Met passie voor het vak is hij op zijn 22e zijn eigen rietdekkersbedrijf gestart. In deze periode leerde hij zijn compagnon kennen en na enkele jaren samengewerkt te hebben, hebben zij de twee rietdekkersbedrijven samengevoegd tot een, De Rietdekkerij. Elke dag leggen zij samen met passie de mooiste rieten daken. Lees meer over rietdekker Fion Taylor op zijn pagina.

Ronald Veenendaal

Al vroeg wist hij dat hij tekenaar wilde worden en volgde dan ook de opleiding grafische vormgeving. Tijdens zijn opleiding maakte hij kennis met de ambacht rietdekken. Vanaf dat moment is zijn passie voor rietdekken begonnen. Na het leren van de fijne kneepjes van het vak is hij zijn eigen rietdekkersbedrijf begonnen. In deze periode leerde hij zijn compagnon Fion Taylor kennen en na een aantal jaren hebben zij hun bedrijven gefuseerd tot een bedrijf, De Rietdekkerij. Lees op de pagina van rietdekker Ronald Veenendaal meer over hem.