Uw rieten dak laten opdikken door een specialist!

8 Mei, 2015 16:29

Wanneer uw rieten dak er langer op ligt, kunnen de bindingen zichtbaar worden. Dit gebeurt meestal bij het onderste deel van het rieten dak. Het onderste gedeelte van het rieten dak is het meest slijtage gevoelig. Dit is een deel waar het regenwater van de top ook overheen komt en daardoor langer nat blijft.  In de loop van de jaren kan het rieten dak langzaam gaan slijten en dan is het verstandig dat u uw rieten dak laat opdikken.

Oud dak waar bindingen zichtbaar zijn

Het opdikken van uw oude rieten dak wordt gedaan in verschillende stappen. In deze blog zal ik toelichten hoe het opdikken van uw rieten dak in zijn werk gaat.

De drie stappen van het opdikken van uw dak:

  1. Het oude riet terug over de bindingen trekken
  2. Het verweerde uiteinde van het dak afhalen
  3. Extra riet erbij steken zodat het riet weer opgedikt wordt

Vervolgens worden de bindingen goed en opnieuw vast gezet, zodat het riet weer strak op het dak ligt. Gevoelige plekken krijgen extra aandacht, hieronder vallen bijvoorbeeld het gedeelten waar twee dakvlakken samen komen. Dit wordt ook wel, de kil, genoemd. Maar ook vlak onder- en op de dakkapellen is extra aandacht van belang.

Als u uw rieten dak heeft laten opdikken en de bindingen weer door het rietpakket zijn verwerkt, kan het dak weer jaren mee. Wanneer het rieten dak weer aan alle eisen voldoet wordt het rietpakket volledig schoon geveegd.

Resultaat

Het opdikken van uw rieten dak

De behandeling aan uw rieten dak zorgt ervoor dat de levensduur van het dak aanzienlijk wordt verlengt. Daarnaast ligt de prijs van het opdikken een stuk lager dan het geheel vernieuwen van uw rieten dak. In onderstaande filmpje kunt u zien op welke wijze dit gedaan word:

Wilt u meer informatie over het opdikken van uw rieten dak,  dan adviseren wij u graag. Voor meer informatie kunt u ons telefonisch bereiken via: 0575-511465 of neem een kijkje op onze website www.rietdekkerij.nl.

< Loodaansluiting van een rieten dak Licht in huis door een dakvenster >