Licht in huis door een dakvenster

9 April, 2015 10:41

Daglicht in huis maakt van een huis een thuis. Het zorgt voor een aangename sfeer en geeft donkere en wat sombere woonruimtes een oppepper van licht, maar ook ruimte en lucht. Naast het oppeppen van de sombere woonruimtes wordt ook uw eigen gemoedstoestand door daglicht beïnvloed. Haal daarom de zon in huis!

Dakvensters in een rieten dak

Licht in huis halen kan op verschillende manieren. Een daarvan is door middel van dakvensters. In huizen met een rieten dak laat licht zich goed vangen met een dakvenster. Door de schuine hellingshoek valt het zonlicht goed naar binnen. Zelfs al bij het plaatsen van een kleine venster, zorgt dat voor een metamorfose voor de binnenruimte door het licht dat nu binnen kan komen. Naast daglicht geeft een dakvenster ook frisse lucht en een wijds uitzicht.

Met het plaatsen van dakvensters kunt u op een eenvoudige manier van een bergzolder een extra slaap- of werkkamer maken waar het goed toeven is. Zelfs in een bestaand rieten dak is het maken van een dakraam bijna altijd mogelijk.

 

Uitstraling

Dakvensters kunnen ook zorgen voor een verandering van de uitstraling van uw woning. Een dakvenster “breekt” een groot vlak. Door de afwerking van het rieten dak naar een dakvenster toe kan u kiezen voor een sfeervolle of juist voor sobere afwerking. Samen met u kijken we welke manier van afwerking het beste bij uw woning past. Al met al, staat van buiten een netjes in het rieten dak gedekt dakvenster, mooi.

Verschillende fabrikanten hebben een uitgebreide keuze in dakvensters die zeer geschikt zijn voor een rieten dak. Ook is er volop keuze in zonwering, (verduistering) gordijnen en rolluiken.

 

Door ons geplaatst

In monumentale daken maken wij bijvoorbeeld vaak Velux dakvensters uit de stijlvolle Classico serie. Door de middenstijl en zwart gelakte buitenzijde heeft dit venster een oude “look”. Bekijk de afbeeldingen hieronder van de door ons geplaatste dakvensters. Wilt u meer informatie over het plaatsen van dakvensters, dan adviseren wij u graag!

< Uw rieten dak laten opdikken door een specialist! Subsidie bij het vervangen van uw rieten dak >