Subsidie bij het vervangen van uw rieten dak

19 Februari, 2015 14:22

Nu ieder huis een (voorlopig) energie label heeft gehad is het zichtbaar waar de woning ten opzichte van andere woningen staat. Oudere woningen hebben vaak een lager energielabel gekregen dan woningen van een recenter bouwjaar. De huizen moesten vroeger aan andere eisen voldoen en zijn hierdoor minder goed geïsoleerd.

Bij oude huizen met een traditioneel rieten dak verdwijnt veel warmte door het dak. Aanvullend isoleren is dan ook een goed idee als het vervangen van het rieten dak aan de orde is. Dit bespaart energie waardoor het milieu minder wordt belast. Ook hoeft er elke maand minder te worden uit gegeven aan de energie rekening.

Een bijdrage van de overheid

De overheid stimuleert de aanpassingen om een huis energiezuiniger te maken. Daarom is dan ook in 2015 bij veel gemeentes mogelijk een bijdrage te vragen voor aanvullend isoleren. De tegemoetkoming in de kosten maakt het aantrekkelijk als u nog een traditioneel gebonden rieten dak heeft en dit jaar vervangen moet worden. Het beste resultaat wordt namelijk behaald door van buitenaf te isoleren. Het vernieuwen van het rieten dak is dus het uitgelezen moment om er gelijk een isolerend en dichte onderconstructie van te maken, het zogenaamde schroefdak.

De eenmalige investering in extra isolatie wordt vaak ondersteund door gemeentes die een potje hebben waaruit subsidie wordt verstrekt; ook in 2015. De hoogte verschilt per gemeente, informeer bij uw gemeente voor meer informatie. Tevens checken wij ook bij elke offerte die we uitbrengen of er subsidie aangevraagd kan worden en leveren de informatie hiervoor aan.

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw rieten dak? Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Ga voor meer informatie naar deze pagina.

< Licht in huis door een dakvenster Asbest verwijderen >