Een nieuw uniek project ontwikkeld door De Rietdekkerij

15 Oktober, 2014 16:21

Deze week gaat De Rietdekkerij in op een nieuw project in Zalk. Mede dankzij een subsidie van het Nationaal Landschap Ijssel Delta zijn wij aan de slag gegaan om de hooiberg te voorzien van een nieuw rieten dak. De Rietdekkerij is vereerd om een bijdrage te leveren aan dit project en daarom gaan wij deze week verder in op de realisatie van het project.

De constructie

De hooiberg heeft een unieke constructie welke bestaat uit vijf hoeken. Dankzij de vijf-hoekige berg is het één van de weinige hooibergen die op deze manier gebouwd is. Dankzij zijn unieke uitstraling en constructie is besloten om de oude constructie na te bouwen. Naast de robuuste eiken roedes zijn bijvoorbeeld slobgaten gemaakt in de lanen (zie tekening), waarin de sporen rusten.

Tekening

Een authentieke uitstraling

De Rietdekkerij had op voorhand het voornemen op de authentieke uitstraling te behouden. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van ijzerwerk dat afkomstig is van gesloopte bergkappen uit de omgeving. Daarnaast is er gebruik gemaakt van zeer licht materiaal, waaronder Duilenriet. Naast het gewicht brengt het Duilenriet ook een authentieke en historische uitstraling met zich mee.

Bij het vastzetten van de Toefte (kop) is gebruik gemaakt van meidoornstaken om te voorkomen dat het draad naar boven kruipt. De staken houden de draad op zijn plek en geven de Toefte een traditioneel uiterlijk.

Het resultaat

Onderstaand hebben wij voor u de gehele constructie in beeld gebracht. Hierbij ziet u foto's van de opbouw en van het eindresultaat.

De Rietdekkerij is naast monumentale gebouwen en projecten ook gespecialiseerd in het plaatsen van rieten daken op huizen, boerderijen en villa's. Wilt u gezamenlijk uw mogelijkheden bekijken? Dat kan! Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen u voorzien van een passend antwoord op elke vraag.

< Een nieuwe uitdaging: een warmte- en geluidsisolerend rieten dak Onderhoudskosten aftrekbaar bij uw belastingaangifte >