De voordelen van een rieten dak

19 Oktober, 2016 15:22

Riet is een natuurlijk materiaal met een authentiek karakter. Wij gebruiken voornamelijk riet uit de kop van Overijssel en het onderste puntje van Friesland. Dit is kwalitatief beter dan riet dat uit het buitenland komt. Wanneer u niet alleen sfeervolle, maar ook milieuvriendelijke en natuurlijke dakbedekking wilt is riet een goede oplossing.

Riet: sfeervolle en functionele dakbedekking

Een boerderij met een rieten dak geeft een idyllische aanblik. Maar ook een huis of villa krijgt een warme uitstraling van een mooie, rieten kap. Naast mooi en sfeervol is een rieten dak ook functioneel: het verlaagt de energiekosten en verhoogt de waarde van uw woning. Maar dat zijn niet de enige voordelen van riet. Ook wanneer u milieuvriendelijke en natuurlijke dakbedekking wilt is riet een goede oplossing.

Warm in de winter, koel in de zomer

Er blijft lucht hangen in de holle stengels en de ruimte tussen de rietstengels, waardoor uw huis goed geïsoleerd is. De isolatiewaarde is dan ook veel beter dan bij een pannendak. Daarnaast reflecteert een rieten dak de warmte beter, waardoor u in de zomer een koel huis heeft en het in de winter juist lekker warm blijft. Halen we het riet aan het einde van de levensduur van uw dak, dan wordt het hergebruikt als meststof of als brandstof in energiecentrales.

Een rieten dak gaat wel 40 jaar mee

Preventief onderhoud van uw rieten dak is een aanrader, omdat eventuele problemen dan snel opgespoord en verholpen kunnen worden. Wij bieden diverse onderhoudscontracten voor uw rieten dak, zodat u de levensduur van het riet verlengt terwijl uw dak er prachtig uit blijft zien. Als u uw dak periodiek laat onderhouden, gaat het makkelijk tientallen jaren mee. Het gebruik van Nederlands riet van hoge kwaliteit zorgt ook dat uw dak langer mooi blijft. Daarnaast heeft de hellingshoek van het dak invloed op de levensduur van het riet. Hoe steiler het dak, hoe langer de dakbedekking zal meegaan. Dit komt doordat regenwater sneller afgevoerd wordt op een steil dak en minder diep in het riet dringt.

Wilt u meer weten over rieten daken? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 0575-511465 of vul het contactformulier in. U kunt ook direct een offerte aanvragen.

< De levensduur van een rieten dak De kwaliteit van Nederlands riet >