Rietdekker Ronald Veenendaal

De Rietdekkerij bestaat uit Ronald Veenendaal. Met ruim 35 jaar ervaring in het ambacht van rietdekken en passie voor het vak kiest u bij de Rietdekkerij voor kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid. Graag stellen wij rietdekker Ronald Veenendaal aan u voor.

De meeste mensen weten al vroeg wat ze willen worden als ze later groot zijn, brandweerman, dokter et cetera. Ik ook, ik wilde tekenaar worden. Maar toen ik tijdens mijn opleiding grafisch vormgever voor het eerst met het ambacht rietdekken in aanraking kwam heeft dat mij gelijk aangetrokken.

Nooit heb ik gedacht: ‘Misschien is rietdekken wel wat’. Na een aantal jaren op de zaterdagen en tijdens vakanties gewerkt te hebben besloot ik er even een jaartje tussen uit en te gaan rietdekken.

Rietdekken moet je leren

Voor rietdekken is er geen opleiding die je dat kan leren, alles je moet weten leer je in de praktijk. Riet is een mooi materiaal om mee te werken, al snel zie je hoe al die bossen riet samen een prachtig rieten dak maken. Toen de tijd had ik leuke collega’s en mijn werkgever zij dat ik talent had en leerde hij mij de kneepjes van het vak. Zo ontstond al snel het idee om een rietdekkersbedrijf te beginnen. Zodoende ben ik begonnen als ZZP-er en ben ik bij allerlei rietdekkersbedrijven aan het werk geweest.

“Al snel zie je hoe al die bossen riet samen een prachtig rieten dak maken.”

Eigen stijl en manier van werken

Elke rietdekker heeft zijn eigen stijl en manier van werken, daar heb ik mijn voordeel aan gedaan. Door te werken met meerdere rietdekkers heb ik de goede maar ook de minder goede dingen gezien en besproken, zoals riet kwaliteit en techniek.

Kies voor ambacht, passie en ervaring met de Rietdekkerij. Wilt u meer informatie  over de mogelijkheden voor u, wij helpen u graag.