Rietdekker Fion Taylor

Partners Fion Taylor en Ronald Veenendaal vormen met veel passie De Rietdekkerij. Bij de rietdekkers staat de hoogste kwaliteit en persoonlijke aandacht centraal. Maak hier kennis met onze rietdekker Fion Taylor.

Als klein kind zijnde kan je naar sommige werkzaamheden uren kijken. Zo werd er, ik zal een jaar of vijf geweest zijn, in mijn omgeving een keer een rieten dak vervangen op een villa. Elke keer als we gingen wandelen, dan vroeg ik aan mijn ouders of we langs die woning konden lopen zodat ik een hele tijd gefascineerd naar de werkzaamheden kon kijken. Er was dan ook veel te zien, de oppermannen die met bossen riet van de bestelauto door het hek naar de ladder liepen om naar boven te lopen. Op het dak werd het dan verwerkt.

In opleiding

Na de middelbare school was het dan ook een logische keuze om te reageren op de advertentie van de plaatselijke rietdekker die om een leerling vroeg. Na een proef periode kon ik aan de slag. In de eerste instantie was het onderaan beginnen door riet uit te sorteren en een enkele keer de laag goed kloppen. Als 16-,17jarige is de hele dag met riet op je nek via de ladder naar boven lopen vermoeiend. Echter het eind resultaat is elke keer weer mooi waardoor je gemotiveerd blijft om verder te gaan.

“Met het behalen van dit diploma was ik een van de jongste rietdekkers in Nederland”

 

Toen ik 18 was ben ik begonnen met het examen voor rietdekker. Met het behalen van dit diploma was ik een van de jongste rietdekkers in Nederland met het fel begeerde diploma op zak. Gelijker tijd ben ik in de avonduren begonnen met het behalen van het middenstandsdiploma, een van de oude eisen om voor je zelf te beginnen. Na het behalen van de verschillende certificaten was ik goed voorbereid om voor mijn zelf te beginnen.

Passie voor het vak

Op mijn 22ste ben ik dan ook werkelijk voor mezelf gestart. In de eerste instantie werkte ik nog veel voor een andere rietdekkersbedrijf. Dit bedrijf was een groot vooruitstrevend bedrijf, bij dit bedrijf heb ik mijn kennis goed kunnen uitbreiden, en de mogelijkheid was er om veel ervaring op te doen op verschillende gebieden van het rietdekken.

Langzaam aan kwamen er verschillende projecten die zelfstandig werden uitgevoerd. Dit is natuurlijk de grootste uitdaging. Nog steeds vind ik het erg leuk om een project van het begin, het eerste contact tot het op de laatste dag weg rijden na het maken van dak te doen. Door de huidige eisen aan het maken van een rieten dak is het elke keer weer een uitdaging om de beste oplossing voor de klant te bedenken in welke situatie dan ook.

“Nog steeds vind ik het leuk om een project van het begin, tot de laatste dag te doen.”

Nog steeds vind ik het interessant om de ontwikkelingen op de voet te volgen die plaats vinden in rietdekkersland, en hiervoor samen met mijn compagnon een passend antwoord te bedenken.

Benieuwd wat de Rietdekkerij voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een kennismaking met onze passie en deskundig advies.